سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
جلالی

حوزه/ رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان این که انقلاب اسلامی با تولید قدرت نرم در دنیا تاثیر گذاشت، گفت: متاسفانه این قدرت بزرگ به سبب برخی از مسائل، نظیر فساد،کم رنگ می شود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر کاظم جلالی شامگاه پنجشنبه در پنجمین شب مراسم دهه فجر انقلاب اسلامی که به همت مجمع پیروان امام و رهبری قم در مسجد حضرت زین العابدین(ع) برگزار شد، بزرگ ترین ویژگی انقلاب را تدین و اسلامیت عنوان کرد و اظهار داشت: پیش از انقلاب دو جریان برای به انزوا کشاندن دین و از بین بردن آن فعالیت داشتند.

وی با اشاره به بیماری روشنفکری که در پیش از انقلاب وجود داشت، ابراز داشت: برخی از روشنفکران در پی نهضت ترجمه کتب غربی، تئوری عدم حضور دین در عرصه عمومی را ارائه می دادند. 

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: این پرسش از روشن فکران مطرح بود که در کجای ایران، نظام دینی وجود داشته که نباید در عرصه جامعه حضور داشته باشد؟

وی تصریح کرد: مارکسیسم معتقد بود دین قابلیت خیزش و انقلاب را ندارد و با روحیه مبارزه گری در تضاد است.

جلالی افزود: انقلاب اسلامی در زمانی شکل گرفت که لیبرالیسم قدرت سرمایه داری را برعهده داشت و مارکسیم نیز پرچمدار تئوری کمونیسم بود و وجه مشترک هر دو نظریه، منکوب کردن دین بود.

*انقلاب را بر مبنای آب و نان تحلیل نکنیم

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی را نباید بر اساس میوه و آب و نان تحیل کرد، گفت: مارکسیسم و لیبرالیسم بعد از انقلاب اسلامی در تئوری های خود بازنگری کردند و برای نخستین بار گفتند انقلاب ها نیز می توانند دینی باشد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مارکسیسم پیش از انقلاب به قدری قوی بود که برخی افراد برای دفاع از دین از ادبیات و تئوری این مکتب استفاده می کردند.

*مدل اسلام آمریکایی در برخی کشورهای منطقه وجود دارد 

جلالی با بیان اینکه پیش از انقلاب موضع انفعالی در مقابل مارکسیسم وجود داشت، گفت: با دینی که در عرصه خصوصی باشد و مانع هیچ منکر بزرگی در جامعه نشود، کسی با آن دین مشکلی ندارد چرا که به تعبیر امام(ره)، اسلام آمریکایی است؛ مدل این دین در منطقه وجود دارد که غربی ها با آن ها رابطه خوبی دارند و با وجود نقض حقوق بشر به آن ها معترض نمی شوند. 

وی با تاکید بر اینکه اسلام ناب در تقابل با جهان بینی مستکبرین است، ابراز داشت: انقلاب اسلامی تولید قدرت نرم کرد و با این قدرت در دنیا تاثیر گذاشت.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم شکر نعمت انقلاب اسلامی، افزود: اگر انقلاب اسلامی شکل نگرفته بود مشخص نبود چه تئوری هایی در دنیا وجود داشت و نقش اسلام چگونه بود.

*فسادها، قدرت انقلاب را کم رنگ کرده است

جلالی افزود: متاسفانه این قدرت بزرگ به سبب برخی از کم کاری های مسئولان نظیر فساد،کم رنگ شده است.

وی با بیان اینکه امام راحل(ره) گفتمان انسانی و اسلامی را در مقابل اسرائیل قرار داد، گفت: امام خمینی(ره) پرچم مبارزه با اسرائیل را بر روی دوش آزادی خواهان و مسلمانان قرار داد و به همین دلیل رژیم صهیونیستی نتوانست تئوری نیل تا فرات را اجرا کند.

*اسرائیل به فضاحت کشیده شده است

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز اسرائیل از سوی جریان شیعی حزب الله به فضاحت کشانده شده است، گفت: این مسئله نشان دهنده تغییر در دکترین امنیتی در دنیا می باشد و قدرت نرم جمهوری اسلامی را نشان می دهد. 

*گفتمان انقلاب در منطقه تاثیر گذاشت

جلالی با انتقاد از کسانی که می گویند پول ایران هزینه عرب ها و فلسطین و لبنان می شود، اظهار داشت: اگر قرار به تاثیر پول بود، بودجه آمریکا باید در منطقه اثر می کرد، چرا که بودجه امسال جمهوری اسلامی در صورت تصویب 75 میلیارد دلار است در حالی که بودجه آمریکا 16 هزار میلیارد دلار است.

وی افزود: این مسئله نشان می دهد گفتمان انقلاب است که در منطقه تاثیر گذاشته و ارتباطی با پول ندارد. 

*گفتمان مقاومت در سوریه پیروز شد

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی انتقاد می کردند که چرا از بشار اسد دفاع می شود، گفت: در سوریه هدف بشار اسد نبود و هدف گفتمان مقاومت بود و امروز این گفتمان پیروز شده است؛ در لبنان شیعیان همیشه در حاشیه بودند؛ اما امروز عزت دارند.

*غربی ها به دنبال تخریب چهره انقلاب هستند

جلالی با اشاره به سنگ اندازی ها و توطئه های غربی ها در مقابله با انقلاب اسلامی، اظهار داشت: غربی ها در ابتدا با ماهیت روشن به ایستادگی در مقابل انقلاب می پرداختند و تحریم ها و جنگ نظامی بخشی از توطئه های ابتدایی غربی ها علیه انقلاب بود.

وی افزود: غربی ها در گام بعد به دنبال تخریب چهره انقلاب بودند و در گام سوم گروه های تکفیری و سلفی گری را با عنوان طالبان ایجاد کردند.

*غربی ها طالبان و تکفیری ها را ایجاد کردند

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: غربی ها به طالبان و تکفیری ها آموزش سر بریدن و انجام جنایات وحشیانه را دادند و خودشان نیز این تصاویر را با عنوان اسلام در غرب نمایش دادند که اسلام دین خشن است.

*جریان پاریس مشکوک بود

جلالی تصریح کرد: امروز جریانات تروریستی را به نام اسلام ایجاد کردند که بر چهره اسلام خدشه واردکنند؛ در فرانسه جریان مشکوکی وجود داشت که اقداماتی را انجام دهند و به سرعت بگویند کار مسلمانان است. 

وی با اشاره به اینکه امام راحل(ره) در وصیت نامه خود رمز موفقیت انقلاب را وجود انگیزه های الهی و اتحاد عنوان کردند، گفت: باید انگیزه های الهی را در جامعه تقویت کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در کشور دوجریان اطلاح طلبی و اصولگرایی وجود دارد، اظهار داشت: اصولگرایان باید از درون بازسازی شوند و به انقلاب اسلامی بازگردند.

*اصولگرایی خارج از دین و اخلاق نیست

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید توجهات خود را به کانون دین بازگردانیم، ابراز داشت: اصولگرایی که از دایره اخلاق و دین خارج شود دیگر اصولگرایی نیست.

جلالی با بیان اینکه باید به وحدت و اتحاد بر اساس اصول صحیح توجه داشته باشیم، گفت: کسانی که به دنبال لمپنیسم سیاسی هستند، باید از جریان اصولگرایی حذف شوند. 

*به اقتصاد مردم توجه  شود

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی باید بتواند اقتصاد و معیشت و زندگی مردم را تامین کند، ابراز داشت: همچنین در کنار این مسائل باید به فرهنگ، معنویت و الهی بودن جامعه اهتمام داشته باشد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بر لزوم اتحاد مردم و مسئولان تاکید کرد و گفت: امروز جریان های سیاسی باید تکلیف خود را مشخص کنند و از درون به بازسازی بپردازند.

جلالی افزود: اصولگرایان باید عزم خود را جزم کنند و اگر اصولگرا هستیم باید بگوییم خطا کردیم و نمی توان این مسئله را پنهان کرد.

*اتفاقات کشور قابل نقد است

وی افزود: بسیاری از اتفاقاتی که در جریان اداره کشور رخ داد قابل نقد است و باید نقد کرد؛ چک سفید امضا نباید به کسی داد؛  امام راحل(ره) نیز روزی حاصل عمر خود را کنار گذاشت.

جلالی بر پرهیز از تحریک احساسات در جامعه تاکید کرد و گفت: تحریک احساسات موجب یکشنبه سیاه مجلس و سپس توهین به آقای لاریجانی در راهپیمایی 22 بهمن قم شد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: در جریانی که در مجلس شکل گرفت از ابتدا گفتمان عقلانیت و اعتدال را مطرح کردیم و در این مسیر نیز تلاش کردیم کار خود را انجام دهیم و ما نیز ایراداتی داریم که باید مورد نقد قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه جریان اصولگرایی باید پویا بماند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که روحانیت را سرلوحه خود قرار دهیم آسیبی نمی بینیم و پیشروی حرکت ما رهبری و روحانیت اصیل است.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: از روحانیت خواهش می کنیم در این عرصه وارد شوند و اجازه ندهند گفتمان امام و رهبری و انقلاب مهجور بماند.

انتهای پیام/313 /33

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha